Поради СОБАКІВНИКАМ

ПРИГОТУВАННЯ КОРМУ

Корм для цуценят і собак готують таким чином. М'ясо, порубане на дрібні частини заливають холодною водою і варять майже до готовності, потім його виймають, а в бульйон засипають добре промиту крупу при частому помішуванні, щоб не допустити утворення грудочок.
Коли крупа звариться, варене м'ясо, порізане на дрібні шматочки, перемішують з отриманою масою, що має консистенцію густого супу або рідкої каші. За 10 - 20 хвилин до готовності в корм додають сіль, кісткове борошно і інші мінеральні добавки. Після готовності корми остуджують і додають молоко або молочний відвійок, хліб і дрібно нарізану зелень. Корм згодовують теплим, (30 - 35 °С), гарячим і холодним годувати не можна.
Кістки (сирі) є найважливішим продуктом харчування собак, гризіння кісток корисне для зубів і ясен. Особливо потребують цього цуценята у віці 4 - 6 місяців, згодовування ним кісток полегшує зміну молочних зубів. Найбільшу цінність представляють кістки молодих тваринних (телячі) з великою кількістю хрящів і залишками м'яса. Виварені кістки, зважаючи на їх низьку поживність використовувати в годуванні собак не слідує. Велика кількість кісток в раціоні веде до замків. Перед згодовуванням кістки, голови і суглоби рубають сокирою на такі частини, які собаці зручно гризти.
М'ясо, отримане від здорових тварин, собакам згодовують сирим. М'ясо, отримане в результаті вимушеного забою, або сумнівної якості згодовують у вареному виді.
Залежно від віку, фізіологічного стану, інтенсивності фізичних навантажень собак годують від 1 до 6 раз на день. У собаки має бути постійний доступ до питної води.
Зміст енергії і основних поживних речовин в кормі для собак представлені в таблиці 3.
Таблиця 3 Склад і поживність кормів (В. Н. Зубко, 1987)

Mountrip горы походы турция.


dog 1 dog 2 dog 3 dog 4 dog 5